Actuele productinfo
-
voor de bouw

De HALFEN Teplo composiet spouwhaak, samengesteld uit gepultrudeerde basaltvezels en een epoxyhars, vermindert de warmteverliezen in vergelijking met traditionele spouwhaken. Ze worden courant gebruikt in energiezuinige en passieve woningen en zijn toepasbaar in verbindingen tussen metselwerk, beton, hout en stalen structuren. De HALFEN Teplo spouwhaak is een innovatie die bouwheren, architecten en constructeurs helpt om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren. De CO2-uitstoot vermindert door de aanzienlijke verbetering van de U-waarde van de spouwmuur.

HALFEN Teplo spouwhaken

De HALFEN Teplo spouwhaken zijn samengesteld uit gepultrudeerde basaltvezels en een epoxyhars. De hechting van de HALFEN Teplo spouwhaak wordt gegarandeerd door een zandafwerkingslaag. Het materiaal van de Teplo spouwhaak heeft een thermische geleidbaarheid van 0,7W/mK, wat toelaat de isolatiedikte te reduceren. Iedere spouwhaak is voorzien van een druipring, om te voorkomen dat water zich in de spouwmuur kan verplaatsen tussen de wandschijven. De Teplo spouwhaak kan weggelaten worden uit de U-waarde berekening volgens EN ISO 6946.

Teplo

Het gamma Teplo spouwhaken is goedgekeurd door het BBA en bestaat uit haken met lage thermische geleidbaarheid voor spouwmuren in metselwerk.

Teplo BF

Het gamma Teplo BF bestaat uit spouwhaken speciaal ontworpen voor een stevigere inbedding. Deze spouwhaken zijn beschikbaar voor spouwen tot 450 mm breed.

Teplo met plug

De Teplo haak met plug is ontworpen om in een voorgeboord gat met plug te hameren. Het uitzetten van de plug zorgt voor een stevige verankering in de ondergrond. Deze spouwhaken zijn geschikt voor spouwen van 75 mm tot 300 mm.

Teplo L-haak

De Teplo L-haak is ideaal voor een verankering van nieuw metselwerk aan bestaand staal, hout, beton of metselwerk. Ook deze spouwhaken zijn goedgekeurd door het BBA.

HALFEN Teplo spouwhaken: de voordelen

Aantal spouwhaken per mÇ

Het Teplo gamma met plug is ontworpen voor een minimum van 1kN aan druk- en treklast. Als gevolg hiervan zijn er veel minder spouwhaken per mÇ nodig in vergelijking tot standaard gegalvaniseerde spouwhaken. Volgens de Belgische Annex van Eurocode 6 is het minimum aantal spouwhaken per mÇ 5. In een situatie met hoge windbelasting van 2500 Pa zijn er slechts 5 Teplo spouwhaken met plug per mÇ nodig in vergelijking tot 17 standaard gegalvaniseerde spouwhaken per mÇ. Het gebruik van Teplo spouwhaken met plug verkleint aanzienlijk het benodigde aantal haken en hierdoor worden de arbeidskosten op de werf en de thermische onderbrekingen gereduceerd.

 

Thermische eigenschappen

Dankzij het kleinere aantal benodigde spouwhaken en vooral dankzij de lage thermische geleidbaarheid van de Teplo haken met plug zijn lagere U-waarden mogelijk doordat de isolatiedikte en muurdikte verkleind kunnen worden.

Contact

 

Leviat - Halfen
Borkelstraat 131
2900 Schoten
Belgiƫ
T 03 658 07 20
F 03 658 15 33
info.be@leviat.com

Info aanvragen

Voornaam: *
Naam: *
Functie:
Bedrijf / Organisatie:
Straat + nr.: *
Postcode: *
Gemeente: *
E-mailadres: *
Password:
Tel:
Opmerking:
Uw persoonlijke gegevens worden in geen enkel geval doorgegeven aan derden.