Actuele productinfo
-
voor de bouw

BIM is een werkmethodiek gericht op efficiënt samenwerken, onder andere door heldere werkafspraken te maken over het bouwproces, de uitwisseling van informatie en de juiste opbouw van het BIMmodel.


De kracht van BIM zit in het delen en herbruiken van informatie tussen partners. Een degelijke gegevensuitwisseling is de basis om samen een succesvol model op te bouwen.

 

Om hierin positief te kunnen meewerken stelt HALFEN u een uitgebreide bibliotheek aan BIM-componenten ter beschikking.

HALFEN, uw BIM-partner

Een BIM-model is één model (database) waarin gegevens van architect, stabiliteit, technieken, aannemer en toeleveranciers worden verwerkt. De informatie heeft betrekking op vorm (geometrie) en het gedrag (objecteigenschappen) van de verschillende bouwcomponenten. Door het werken in een 3D-omgeving is het eenvoudig om doorsneden of visualisaties te genereren, zoals bv. bij een complex knooppunt van vloer, balkon, metselwerkopvang, etc. Andere voordelen zijn het terugbrengen van faalkosten en een betere kwaliteit van het gebouw. Bovendien bevordert het de samenwerking en het wederzijds begrip tussen alle partijen. HALFEN als leverancier beoogt via de gehele BIM-implementatie een volwaardige partner te zijn voor de klant en stelt haar componenten ter beschikking middels 3 BIM-bibliotheken.

HALFEN BIM-bibliotheken

HALFEN stelt 3D-modellen voor diverse tekenpakketten ter beschikking van standaard geparametriseerde producten. Deze modellen zijn te downloaden van 3 verschillende bibliotheken.

 

Tekla Warehouse
Een gratis cloud-gebaseerde BIM objecten-bibliotheek voor toeleveranciers en ontwerpers in de bouw. De actuele 3D (Tekla-) componenten van HALFEN-producten zijn gratis te downloaden uit deze bibliotheek, waarbij zowel de geometrie als de beschikbare (parametrische) informatie rechtstreeks in een BIM-model kunnen worden gebruikt en zodoende veel tijd besparen.

 

Allplan-bibliotheken
Allplan biedt BIM-software voor architecten, ingenieurs, aannemers en constructeurs en is inzetbaar van conceptfase tot uitvoeringsfase. De HALFEN-bibliotheken zijn gekoppeld aan de Nemetschek Allplan software.

 

HALFEN PARTcommunity
Om HALFEN CAD-bibliotheken voor zo veel mogelijk gebruikers ter beschikking te stellen, is in samenwerking met CADENAS een PARTcommunity-website ontwikkeld. Hier zijn verschillende 2Den 3D-tekeningen beschikbaar van diverse HALFEN-producten. Deze tekeningen kunnen worden gedownload en direct in een CAD-tekening worden geïntegreerd.

Contact

 

Leviat - Halfen
Borkelstraat 131
2900 Schoten
Belgiƫ
T 03 658 07 20
F 03 658 15 33
info.be@leviat.com

Info aanvragen

Voornaam: *
Naam: *
Functie:
Bedrijf / Organisatie:
Straat + nr.: *
Postcode: *
Gemeente: *
E-mailadres: *
Password:
Tel:
Opmerking:
Uw persoonlijke gegevens worden in geen enkel geval doorgegeven aan derden.