Actuele productinfo
-
voor de bouw

HEK – voor droge, onmiddellijk belastbare betonverbindingen: DE PREFAB VERBINDING

Alle voordelen in één oogopslag:

Tijd en kosten besparen

HEK – snel > efficiënt > universeel

Wereldwijd is het bouwen met prefab betonproducten een succesvolle en groeiende trend. En terecht: de fabricage van betonnen elementen in de fabriek verzekert niet alleen kwaliteit, maar ook consistentie in productie dankzij de weersonafhankelijke omgeving. Het vermindert ook de montagetijd op de werf en is daardoor bijzonder economisch.

 

SNEL

De verbinding van twee prefab betonelementen op de werf is altijd een technische tekortkoming geweest van een anders zeer efficiënte bouwmethode. Conventionele prefab verbindingen zijn pas volledig belastbaar nadat de mortel in de aansluitvoeg compleet uitgehard is of de lasverbindingen geheel uitgevoerd zijn. Met de nieuwe HEK prefab verbinding presenteert HALFEN een schroefbare verbinding, welke onmiddellijk na montage volledig constructief belastbaar is. Het aangieten van de voegen is niet meer nodig. Dit bespaart aanzienlijk veel tijd en moeite, en dit zonder verlies van de regelmogelijkheden!

 

EFFICIËNT

Door het vastschroeven van de HEK prefab verbinding aan een geschikt bevestigingsanker, is de verbinding op de werf onmiddellijk belastbaar. Er is geen speciaal gereedschap, geen ander materiaal of extra hulpmiddel nodig. Wachttijden, voor het uitharden van de mortel, vervallen hier. Hierdoor is de nieuwe HEK droge prefab verbinding zeer economisch.

 

UNIVERSEEL

In combinatie met een geschikt bevestigingsanker in het aansluitende element, zoals bv. DEMU T-FIXX®, DEMU boutanker of DEMU staafanker, kunnen alle types prefab betonelementen gemakkelijk en veilig aan elkaar geschroefd worden. Of het nu gaat om de verbinding van samengestelde schachten of van prefab wandelementen in woning- of utiliteitsbouw; de HEK prefab verbinding is de perfecte oplossing voor een waaier aan toepassingen en verbindingssituaties.

 

TECHNISCHE GOEDKEURING

Het principe van de HEK droge prefab verbinding wordt al jaren in vele prefab fabrieken en bouwprojecten in verscheidene Europese landen toegepast. Het DIBt (het Duitse Instituut voor Bouwtechniek in Berlijn) heeft een algemene technische goedkeuring (n° Z-21.8-2086) voor de HEK droge prefab verbinding uitgeschreven.

Het HALFEN GmbH kwaliteitsmanagementsysteem is voor de locaties in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Polen, Zwitserland en de Tsjechische Republiek gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001:2015, certificaatnummer 202384-2016-AQ-GER-DAkkS.

Contact

 

Leviat - Halfen
Borkelstraat 131
2900 Schoten
België
T 03 658 07 20
F 03 658 15 33
info.be@leviat.com

Info aanvragen

Voornaam: *
Naam: *
Functie:
Bedrijf / Organisatie:
Straat + nr.: *
Postcode: *
Gemeente: *
E-mailadres: *
Password:
Tel:
Opmerking:
Uw persoonlijke gegevens worden in geen enkel geval doorgegeven aan derden.