Actuele productinfo
-
voor de bouw

Eribel: Brandwerend binnenschrijnwerk


vraag meer info aanoverzicht productenbezoek website

Eribel: Brandwerend binnenschrijnwerk

Eribel produceert en plaatst een uitgebreid gamma aan branddeuren en ander brandwerend binnenschrijnwerk en dit zowel in hout, aluminium als staal. Brandwerendheid dient om de uitbreiding van een brand in het gebouw te beperken voor een bepaalde tijd. Met Eribel brandwerende deuren, ramen en wanden houden we brand tot 120 minuten tegen, zowel volgens de Belgische als de nieuwe Europese norm.

Tot nu toe werd de brandweerstand van binnenschrijnwerk in elk land beoordeeld aan de hand van een nationale norm RF. De brandweerstand in België wordt hierin gedefinieerd als de tijd (Rf, uitgedrukt in minuten) gedurende dewelke het schrijnwerk gelijktijdig voldoet aan de criteria vlamdichtheid (E) en thermische isolatie (I). 

Sinds enkele jaren evolueren we naar een Europese normering. Het Europees classificatiesysteem is iets anders opgebouwd. Het verwijst naar een aantal prestaties die bepaald worden aan de hand van drie hoofdcriteria: vlamdichtheid (E), thermische isolatie (I) en de straling (W).

Vlamdichtheid (E) wordt bepaald aan de hand van drie meetcriteria: 

  • Katoenproppen die dicht bij de deur worden gehouden mogen niet ontvlammen. 
  • Er mag geen ononderbroken vlam (langer dan 10 seconden) worden gevormd aan de beschermde zijde van de deur. 
  • Ook niet toegestaan: een opening van meer dan 25 mm diameter en geen enkele opening van meer dan 150 mm op een hoogte van 6 mm. 

Warmtestraling (EW) is een stralings-fluxmeting aan de beveiligde zijde op 1 m van het te meten element. Het resultaat van deze meting mag niet meer dan 15 kW/m2 bedragen. Dit criterium (W) wordt nooit alleen aangegeven, maar altijd in aanwezigheid van het dichtheidscriterium (E).

Thermische isolatie (EI) is een criterium dat de temperatuurstijging van de deur aan de beschermde zijde meet. Om die temperatuurstijging te meten, worden thermokoppels op verschillende standaardlocaties op het schrijnwerk aangebracht. De isolatie (I) wordt bij deuren ook onderverdeeld in twee categorieën: I1 en I2. De I1-testen zijn strenger dan de I2-testen: 

EI1 (voor deuren) 

  • Max. temperatuur deurvleugel = 180°C (gemeten op 25 mm van de rand) 
  • Max. temperatuurstijging omlijsting = 180°C 
  • Max. gemiddelde temperatuur = 140°C 

In België hanteren wij het hoogste Europese niveau nl. EI1. Eribel biedt vandaag zijn producten aan op het niveau EI1.

Contact

 

Eribel
Ambachtsweg 8, bus 1
2310 Rijkevorsel
Belgiƫ
T +32 3 314 70 23
info@eribel.com

Info aanvragen

Voornaam: *
Naam: *
Functie:
Bedrijf / Organisatie:
Straat + nr.: *
Postcode: *
Gemeente: *
E-mailadres: *
Password:
Tel:
Opmerking:
Uw persoonlijke gegevens worden in geen enkel geval doorgegeven aan derden.